torsdag 30 april 2015

Svalborg

Ingen champagnefrukost, ingen sill-lunch, ingen OD-konsert i Universitetsparken, ingen våreld, inget vårtal vid Gunillaklockan klockan 21.
Men det blev sista april ändå.
Efter frukost gick jag med barnbarn och vovve runt Hågahögen och tittade på grävskopor och hästar. Sen blev det en tur till biblioteket, premiär för barnbarnet. Vi blev t om inbjudna på sagostund. -Ja men han är bara ett år, sa jag till bibliotekarien. -Det gör inget, alla får vara med, det är bara att komma och gå. Så där satt vi på golvet och lyssnade på sagan om den lilla ensamma grisen, som så gärna ville gå på dagis. Och faktiskt satt Eric ganska så still och plockade med sittdynorna. Sedan lånade vi med oss en hög, tjocksidade böcker.
Efter middagsslummer och mat blev det mer utevistelse. Eric fick gå och jag följde, och det blev alla möjliga kringelikrokar i skogsbackarna här i närområdet.
Dagens detox; gratinerad aubergine fylld med champinjoner, lök och persilja.
Föräldrarna kom hem och fick ta över nattningsproceduren och så satte jag mig till med mitt broderi. Där blev jag fast fram till midnatt, med skön musik och en kopp te.
 
Svalborg får stå för mitt ganska svala firande och för den svala nordanvinden som blåste rejält idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar