tisdag 28 april 2015

Nästan en matblogg.....

Idag blev det först 10 timmars skoldag och därpå direkt hem och ta hand om barnbarn. Kvällarna försvinner fort när det kommer till kvällsrutiner för bebis. Ikväll när jag låg bredvid spjälsängen, kom jag ihåg den frustration jag kände när barnen var små och inte kunde somna, och man fick ligga bredvid som sällskap medan man tänkte på de 1000 saker som fanns kvar att göra, innan man själv kunde ta kväll.
Jag hade ställt mig att baka bröd till middagen, för ikväll skulle alla äta av min "detox-mat".
Dagens detox; Thai-soppa på kokosmjölk, broccoli, lök, paprika, morot, vattenkastanjer, röd currypasta, lime, sambal oelek, fisksås och räkor. Supergott, men övriga familjemedlemmar kräver bröd till sin soppa.


 Hittade också ett spännande recept på nyponbars som jag ville testa. Något litet sött ville jag unna mig! Man blandade nyponskalmjöl, solrosfrön, havregryn, hasselnötter, tranbär, dadlar, honung och äggvita och gräddade i ugnen. Det blev en riktigt mäktig liten mumsbit till kvällsteet.

Nu börjar klockan närma sig midnatt, och föräldrarna är fortfarande i lägenheten och stökar. Det känns verkligen inte bra. Han ska upp tidigt och ta hand om barn och sen åka och jobba hela dagen.
Hon ska föda barn när som helst. Jag är rädd att dom inte känner sina egna begränsningar utan bara står på tills dom stupar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar