lördag 25 april 2015

Axplock från dagens aktiviteter

Idag har jag varit på massage! Kroppen blir nöjd och jag blir extra snäll, efteråt. Så snäll att jag cyklade förbi Forsa hembageri och köpte med mig bullar och surdegsbröd med valnötter hem till de andra. Trots att jag själv detoxar, och inte äter bröd just nu. Men tänk, hur jag njöt av doften och av att se maken sätta tänderna i bullen, så att pärlsockret sprutade omkring honom. Kunde riktigt känna, hur gott det smakade!
På eftermiddagen, när barnbarnet sov, cyklade jag till skolan för att sy. För så  är ju läget här hemma att jag inte har kunnat komma åt min symaskin sedan före nyår. Hela mitt arbetsrum är ockuperat av den inneboende familjen. När jag ska hämta garner, tyger, pärlor eller annat livsnödvändigt, får jag först försöka passera en massa hinder, såsom blöjpaket, resväskor, tv-apparat, lådor med leksaker eller klädhögar. Jag får flytta och lyfta, klättra och krypa. Det är faktiskt så att jag drar mig lite för att hämta, försöker hitta andra alternativ eller lösningar i första hand.
Men på broderikursen har vi läxor som ska göras, och idag var jag tvungen att sy ihop underlaget som jag ska brodera på. Så jag grävde fram mina tyger och cyklade till skolan. Tur att det är så nära. Och så är det på sätt och vis väldigt bekvämt i slöjdsalen, med höga och tomma bord att lägga ut arbetsmaterialet på.
Jag har nu fått mina broderiunderlag, i form av två kvadrater sydda i crazyquilt. Nu ikväll har jag suttit och letat fram sidenband i passande nyanser. Måste dock vänta till dagsljuset imorgon, för att få bekräftat att jag valt rätt. Sedan är det bara att börja brodera!

Gårdagens detoxmiddag fick bli en rest från grytan med grönsaker och lax. Dagens detox fick bli en plocktallrik med räkor, citron, gurka, paprika, körsbärstomater, stekta champinjoner och stekt halloumi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar