söndag 26 april 2015

Behaglig söndag

I morse skulle inte sonen iväg till lägenheten, så han tog själv hand om sitt barn, och vi kunde ligga kvar och morna oss ända till klockan halvnio. Det var längesen, jag hade nästan glömt hur mysigt det är att krypa tätt intill maken och så ligga och småprata om ditt och datt. Sovrumsfönstret på glänt så att man hör allt fågelkvitter utanför, men ingen tid att passa. Så skönt!!
Dagen har fortsatt i makligt tempo, även om mycket blivit gjort. Äldste sonen och maken drog iväg och spelade golf på förmiddagen och jag gick loss med sekatören i trädgården. Rosorna klipptes liksom andra vissna växter, löv sopades ihop, maskrosor rycktes upp, penséer planterades och barnbarnet gick nöjt och skrotade bredvid. Han lånade kratta och sopborste, han vattnade de nyplanterade penséerna och han skrattade högt när jag satte ett grässtrå mellan tummarna och blåste så att det tjöt.
När barnbarnet sedan sov sin middagsslummer, fortsatte jag rensa trädgården på baksidan och sen deklarerade jag och satte mig ute i solstolen och broderade. Maken som kommit hem drog iväg och köpte matjord och fyllde pall-trallar som ska ersätta kryddlandet. Jag spikade i filt-tassar på köksstolarna. Maken drog iväg ut och cykeltränade och efter att barnbarnet fått sin mat gick vi ut till lekplatsen. Sen blev det matlagning. Son och sonhustru, som varit i lägenheten och målat, kom hem lagom till middagen. Då hade dom med sig babysängen! I natt hade hon haft rejäla förvärkar. Så nu kan det komma bebis närsomhelst. Hon packade en bb-väska idag!
Efter disk och undanplockning började jag fila på en ny veckomatsedel och så drack vi te. Nu ska jag bara borsta tänderna och krypa i säng.

Dagens detox;
                                           Kokta polkabetor med getost och valnötter.

Quinoasallad med svarta bönor, oliver, körsbärstomater, hackad färsk basilika och fetaost toppat med en vinägrett på salmbärsbalsamico.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar