söndag 19 april 2015

Vindsröjning

 
Vi bor i en radhuslänga byggd på 70-talet. För ett år sedan kom det nya regler från brandskyddsmyndigheterna, om att alla vindar måste brandsäkras. Det var väl några otäcka bränder i radhus, där elden började i en del av en länga, men sedan svepte fram som en tornado, just genom vindsdelen, och hela längan brann ner till grunden. 
Det är 100 hushåll på vår gata, vi bor högst upp i ena änden och nu är det bara vi kvar. Nog har vi vetat om det länge, men det kom ändå som en överraskning när en lapp dök upp i brevlådan i torsdags, om att på tisdag ska vår vind besiktigas så att man vet precis vad som behöver göras hos oss.
Båda kortsideväggarna behöver tömmas på saker, med en meters fritt spelrum!
 
Det var bara att ta tag i det idag!
Till saken hör att efter 20 års boende, har man hunnit fylla på med en hel del grejer på vinden! Dessutom kommer man bara ihåg en brakdel av vad man har! 
Och oj, vad jag hittade saker!
Ungarnas gamla sim-medaljer, en hårlock tillhörande mig avklippt 1960, gamla dagböcker och en massa gamla brev, minnen från bröllopet, små fåniga dockor som hängdes runt någons studenthals, flytvästar, 3000 diabilder, skridskor och pjäxor i mängd, kakelplattor kvar från när vi gjorde om badrum, bastu och hall mm, mm.
Jag bar, jag travade, jag rensade!
Och jag grät en skvätt när jag bläddrade bland minnessakerna i bröllopskartongen och hittade pappas tal till brudparet. Jag hade bett honom hålla ett långt tal, varpå han skrev ner talet på en räkneremsa som var säkert 60-70 cm lång! Allt fyndigt skrivet på rim, min bästa pappa Arne, hur jag saknar honom!
Och så tyckte jag det var pinsamt, när jag hittade en gammal dagbok från 16-17 års ålder och läste om kärlekar och fester. Den hivade jag direkt i soptunnan!!
Maken kom hem strax före kl 16, och då hjälptes vi åt med de tunga sakerna, så nu är det faktiskt fritt mot väggarna. Däremot är vår övervåning belamrad med saker, får hoppas att det här inte tar så lång tid att fixa.
 
 
Skrev igår om att jag trodde att maken satt och smörjde kråset i Köpenhamn. Och det hade han verkligen gjort, det hade ätits på två olika krogar med Micheline-stjärna!  Den ena "Kinn-Kinn", en modern thailändsk restaurang där man åt 30 rätter i en avsmakningsmeny!!! Bl a hade han ätit daggmask i wasabi och friterad gräshoppa,,,,,,,
Plötsligt kände jag mig inte ett dugg avundsjuk!
 
Dagens detoxmiddag; Ugnsbakad palsternacka och morot med purjo- och vitlök samt körsbärstomater toppat med fetaost och basilika. Till det haricot vert samt olika grönsalladsblad med grapefrukt och melon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar