måndag 6 april 2015

Fullt ös - medvetslös......

... riktigt så illa är det väl inte, men dagen har varit intensiv!

Den började riktigt bra med att äldsta dottern bakat scones till frukost.
Därefter sorterade jag upp all tvätt efter skidveckan och satte på en maskin innan jag åkte och veckohandlade. Vi hade bjudit middagsgäster på annandagsmiddag, så jag fick skynda mig hem för att hinna gnida in en 2 1/2 kg fläskkarré med kryddor (allt enligt recept från äldste sonen) och slänga in i ugnen på 125 grader för 5-6 timmars långkok. Det skulle bjudas på Pulled Pork, och den här gången skulle jag göra den från grunden. Fast jag fuskade med köpt Barbeque-sås, sonen tyckte jag borde göra egen.
Svåger och svägerska och deras två barnbarn kom förbi på fika, så jag fick en paus i solskenet, innan det var dags att hänga tvätt, sätta på en ny och så börja göra röror av olika slag.
Däremellan skulle ett febrigt barnbarn passas, snytas, underhållas och vara med i matlagningsprocessen, sittandes på höften!
Strax före kl 18 hade jag precis dukat och hunnit byta till en ren blus innan gästerna anlände.

Det blev gott och det var lyckat och trevligt! Eftersom det är vardag imorgon och alla skulle upp tidigt till jobbet, så blev det inte så sent, strax före kl 22 bröt vi upp.

Jag tog hand om disk och undanplockning, och hängde ytterligare en maskin tvätt.

Nu när jag satte mig ner med en kopp te (efter att först ha fått lyfta bort en hög med kläder ur fåtöljen, efter sonhustrun och barnbarnets bad) kände jag att jag blev en smula matt......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar