fredag 23 augusti 2013

Livserfaren; en negativ och en positiv sida!

Jag fick ett brev från Egmont förlag där dom gratulerade mig till att ha fyllt 55 år och erbjöd mig ett mycket förmånligt pris på prenumeration av Hemmets Journal......
Med avsmak läste jag texten två gånger till så att jag inte missuppfattat något, men neej.....
Min mormor prenumererade på Hemmets Journal!
Bara för att man fyllt 55 år betyder det inte att man faller in i målgruppen för den tidningen.
Jag blev förnärmad!!!

Fast livserfarenhet är jag glad att jag hade i morse!
Hade strömmat hem två halvtimmeslånga filmer om mode och miljö och mode och konsumtion, att visa för årskurs nio. Visade för en klass i onsdags och i morse var det dags igen. Bara det att när jag kom till skolan (en halvtimme före lektionsstart) och skulle göra iordning för visning, så hade AVcentralen bytt inloggningssystem. Ok, jag följde alla instruktioner och gick in via den nya hemsidan, fixade nya inloggningsuppgifter och försökte starta upp. Film ja. Ljud nej. Provade att stänga av och starta om. Fortfarande inget ljud. Ringde upp ansvarig för uthyrningsavdelningen. Inget svar. Kollade på öppettiderna. 7.45 - 16 varje dag. Jag ringde klockan 8.10. Lämnade meddelande. 8.15 startade lektionen.
Det var bara att snabbt lägga om min planering och improvisera. Då var jag väldigt glad att jag hade erfarenhet av undervisning. Dessutom en mycket trevlig och förstående klass. Dom fick svara på ett papper med frågor om mode och miljö utifrån ett häfte från Naturskyddsföreningen och sedan fick dom starta upp på nästa arbetsområde; Grannlåt. Det skissades och planerades för glatta livet!

Och nu börjar fredagkvällen lida mot sitt slut. Har haft son och flickvän här på middag och nu har jag packat väskan för helgen. Imorgon förmiddag åker yngsta dottern, vovven och jag till Södermanland för en helg på landet. Hoppas på en båttur och kanske sommarens sista bad?!!
Äldsta dottern jobbar hela helgen och maken ska till Åland på golf.

Återkommer på söndagkväll, förhoppningsvis med bilder!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar