onsdag 7 augusti 2013

Cavtat dag 4

Morgon mellan fjällen,
hör hur bäck och flod,
sorlande mot hällen
sjunger; Gud är god
Gud är god

Jag gick på toaletten i morse kl 06.30 och solen lyste precis rakt in i sovrummet mellan två höga fjälltoppar, så den psalmen bara fanns i mitt huvud!
Hade ställt klockan på 8, för det var min tur att gå till bageriet och köpa frukostbröd i morse.

Och nu börjar klockan närma sig 01.00. Vi har just avslutat ett parti "Plumpen" på balkongen, högst upp under stjärnhimlen. Den är verkligen magnifik, liksom utsikten på natten, när Dubrovniks alla ljus glimmar och speglar sig i Adriatiska havets mörka vatten.
Med en stadig middag, bestående av pasta med räkor och ostsås klockan 22.00 lär jag klara natten utan att bli hungrig!

Idag låg vi på ett mer avskilt badställe. Vassa klippor med sjöborrar och sjöanemoner, men med badskor gick det utmärkt att gå i vattnet.


Den lilla byn är charmig med en liten strandpromenad, delvis längs hamnen, där enorma lyxbåtar ligger sida vid sida. Mina vänner hade t ex stött på designern Valentino här för ett par år sedan (ni vet, han som gjorde prinsessan Madeleines brudklänning).  Båtarna flaggar franskt, engelskt, italienskt och schweiziskt som vi sett. En i vårt sällskap menade att med en sådan båt har man inga problem. Han blev livligt motargumenterad!
Själv är jag mer imponerad och intresserad av de gamla, slitna husen med fönsterluckor, av de smala gränderna där blommande bouganvilla klättrar längs fasaderna, av kyrktornet som spelar vackra klocksånger varje kvart och av atmosfären i byn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar