måndag 26 augusti 2013

Äppel päppel

Jag fick en kasse till brädden fylld med äpplen levererad till min dörr! Nu står det åtta halvlitersburkar med äppelmos på diskbänken och väntar på att svalna för infrysning. Det blir gott att ta fram till vinterns grötfrukostar. Där står också en äppelkaka och doftar ljuvligt, den ska vi ha i morgon, efter fisksoppan.
Jag går och hoppas på en lottovinst! En riktigt stor en! För det verkar man behöva om man ska köpa bostad i Uppsala. Yngsta son och flickvän springer på flera visningar i veckan och dom har lämnat bud på flera lägenheter. Men alltid är det någon som bjuder över, och ganska mycket över utgångspris dessutom. Jag skrev här på bloggen om en lägenhet som jag hade hoppats att dom skulle få, den gick 500 000 kronor över utgångspris, sex olika intressenter var med och budade!
Det är verkligen säljarnas (och mäklarnas) marknad just nu. Inte roligt alls när man behöver någonstans att bo men inte har några pengar. Och hyresrätter verkar inte heller finnas.
Själv skulle jag inte heller ha något emot att flytta. Såg ett så vackert hus som en släkting till en släkting köpt. Stor, vacker glasveranda med sjöutsikt på Lidingö. 9 miljoner hade den visst kostat, och då skulle den rustas upp... Drömma kan man ju alltid och det är gratis.
Och sen kan man tänka att det inte är så dumt där vi bor nu heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar