lördag 4 februari 2023

En bukett med vår

Det finns en trädgård/blomsteraffär här i byn som heter Gundhes.  Varje gång jag är här på besök brukar det bli en sväng dit. Dom har så mysigt, så mycket fina blommor och så trevlig personal.


Och vad ger mer helg- och vårkänsla än en sådan här bukett?! Anemoner, flerfärgade tulpaner och så pistage, kallade hon de småbladiga gröna kvistarna för.


Sen blev det två pärlhyacinter också, tycker att dom passar så bra i dessa krukor.


Och apropå krukor, när jag var ute i boden för att leta en kruka, hittade jag det här gamla litermåttet, rostigt och lagat, men jag tyckte det var så charmigt. Har planterat om det här elefantörat, som inte ser så mycket ut för världen, men i krukan blev det nästan som en installation i sig.

Solen har strålat från en klarblå himmel idag och vi har varit ute drygt fyra timmar. Fast lilla vovven vägrade faktiskt följa med på eftermiddagspromenaden, tror hon börjar tycka att det blir lite för mycket av det goda. Hemma i Uppsala får hon bestämma takt och längd, och då blir det som mest två timmar, fördelat på två promenader. Hon var nöjd att stanna hemma i fåtöljen, kanske kan jag få ut henne på en nattpromenad, det är fullmåne och klart, måste nog ut och titta på den lite senare,


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar