måndag 26 december 2022

Så var det slut på julen för den här gången!

Vi fick en vit jul. En vykortsvacker jul, så magiskt vacker. Alla snötyngda träd och buskar med fluffig, vit snö som gnistrade som vore dom beströdda med diamanter i solljuset som frikostigt flödade över oss på julafton!





Alla samlades redan den 23 runt en älg-chili som svärsonen svängt ihop och låtit stå och puttra på vedspisen i 7 timmar.


Efter julaftonens grötfrukost drog merparten av familjen iväg till isbanan för en bandymatch, men jag gick med de två minsta till en lekpark


Under tiden hade tomten passat på att hänga paket i äppelträdet. Men 4-åringen hävdade att det måste varit påskharen.....



I paketen fanns pyssel till barnen, och medan dom satt inne och pysslade och åt våfflor, serverades vuxenvåfflorna vid elden och tomtens bar på gården. Cheddaroströra med chili istället för sylt, och cava istället för varm choklad!


Så blev det Kalle Anka, dusch och ombyte, julbord med snapsvisor, tomten kom och delade ut paket till barnen och vi vuxna roade oss med julklappsspelet. När barnen lagt sig fortsatte vi med sällskapsspel.
Hetsigt, hög volym, skratt och skrik när 14 personer och två hundar samsas under samma tak.
Precis som det ska vara i juletid!

Sen blir det också skönt när det är över. När vi tagit farväl och åkt åt olika håll. Ena sonen for med sin familj till Söderhamn, Andra sonen for med sin familj till Lofsdalen. Dottern och svärsonen åkte till Himmelfjäll i Idre och vi har idag kommit hem till radhuset i Uppsala.
Det är upp-packat, tvättmaskinen surrar, vi har bastat och smuttar på den sista flaskan glögg. Ikväll blir det rester till middag. Det är Annandag Jul. Så var det över för den här gången.

Och jag är glad att jag kan skriva i här bloggen! Trodde att jag hade ett datorhaveri, då den inte gick att sätta igång efter en uppdatering tidigare i veckan. Hade planerat att åka iväg med den imorgon, men provade att knäppa på den nu ikväll, och då plötsligt gick den igång!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar