torsdag 8 december 2022

Glögg o´clock!

Jag har myntat ett nytt uttryck; glögg o´clock!
Med månaden decembers inträde så är det nästan att häda om man inte dricker glögg, tänker jag! Och i mitt fall har det blivit så att när jag kommer hem från eftermiddagens hundpromenad, då får lilla vovven sin mat och jag värmer varsin mugg glögg till maken och mig. Idag smakade det extra gott och kändes värmande eftersom termometern visade minus tio grader och det riktigt "bet" i kinderna!


Och från gårdagen;  Så här såg bordet ut i dagsljus, precis dukat. Gästerna droppade in efter sitt möte mellan 17.15-18. Vi började med att dricka glögg-martini och när alla anlänt blev det rykande het fisksoppa, nybakat bröd och en kall, smörig chardonnay därtill. Därefter saffranspannkaka med körsbärssylt och vispgrädde. Vi hade rysligt trevligt. Det är inte så ofta man hinner sitta ner så här länge och verkligen prata, när man är lärare. Dvs prata om något annat än elevärenden. Och man behöver verkligen vuxenkontakt när man arbetar i skolans värld! Tack och lov så gör ju inte jag det längre. Även om jag blev väldigt glad för  hälsningar från gamla klasser och elever. Det är ju värmande att dom minns en gammal slöjdfröken! Och t om att jag igår kväll erbjöd mig att kunna rycka in och vikariera om det fanns behov till våren och det passar i min egen planering. Jag kan ju alltid säga nej, om jag ångrar mig. 


Den här dagen har jag ägnat åt att förbereda årets julbrev och att svänga ihop ett par födelsedagskort. Maken och jag var iväg och handlade på en leksaksaffär i förmiddags, det är två barnbarn som fyller så här före jul.
Middagen blir enkel idag, bara att värma lite fisksoppa från igår. Men imorgon tar planering och förberedelse för nästa middagsbjudning vid! Jag tycker ju tack och lov, att sådant är väldans roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar