tisdag 13 december 2022

Vad har du gjort idag?


När dottern kommer hem varje kväll och vi sitter tillsammans vid middagsbordet så frågar hon alltid; 
-Och vad har ni gjort idag då? 
Har funderat lite över det där, att man ska redovisa sin tid. Inte för att hon menar något illa, men det är bara en känsla jag får. Förut hade man ju arbetat 8 timmar. Nu är det inte alltid att man kan tala om vad man gjort. Ibland tycker jag det verkar "så torftigt" när man berättar om sin dag, är man fortfarande där att man behöver "bevisa att man gjort någon nytta"???!! 
Jag har absolut inget problem att få tiden att gå. Och jag tycker aldrig att det är tråkigt. Jag har vänner som arbetar ideellt för viktiga föreningar och har föreslagit att jag borde komma med, t ex Afghanska flyktingar eller Stadsmissionen.  Men jag vill inte det nu. Och jag tänker inte ha dåligt samvete över det. Jag vill verkligen bara vara i min nya, lediga verklighet och tillåta mig att njuta av livet.

Idag startade jag med sock-stickning framför Lucia-morgon på tv, före frukost. Sen blev det hundpromenad före veckohandling av mat. Efter fika så satte jag mig med årets julkort/julbrev och Hitta.se. Det blev många adresser och personliga hälsningar att skriva. Så blev det hundpromenad igen, när jag passade på att ta fotot. Solen gick ned och färgade himlen vackert orange-rosa, termometern visade minus 11 grader och lilla vovven ville inte alls gå långt idag. Däremot låg hon gärna i mitt knä, när jag värmt glögg och satte mig framför julkalendern på teve. Nu har jag gått runt och tömt papperskorgar och dragit ut soptunnorna till vägen, lagt lutfisken i blöt och ska slå in lite julklappar innan det är dags att laga till lutfisken. 
Dottern är på AW ikväll, så hon kommer inte att fråga vad vi gjort idag. Och hon är inte så förtjust i lutfisk, så det kanske är lika bra.....

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar