söndag 11 december 2022

Festligheter i dagarna två


Tyvärr syns inte den praktfulla vita amaryllisen med en kvist eukalyptus till, på detta foto över gårdagens middagsbord. När mörkret sänkte sig och ljusen var tända, var det faktiskt väldigt fint! Hela eftermiddagen-kvällen-förmiddagen idag har varit väldigt lyckat. Mysigt att få träffa sina syskon och samtala. Blir lite lugnare att träffas innan julafton. Det blev en annan stress när vi sågs förr. Då var ju också alla barn och barnbarn med och det var en massa hålltider för olika aktiviteter. Och julbord i all ära, men jag föredrar nog annan mat. Igår bjöds Glöggmartini och salta mandlar. Smörstekt bröd med skagenröra och cremant. Biff Rydberg, sallad och öl. Ostbricka och Pinot Noir. Blåbärsglass med jordgubbs-sås och som avslutning kaffe och mörk choklad.
Nu är allt undanplockat, gästerna har åkt hem till sitt, tvättmaskinen surrar med dukar och servetter och jag sitter och tar igen mig i soffhörnet med en mugg glögg, innan nästa festlighet tar vid. Idag ska vi fira barnbarnet Alfred som fyllde 7 år i tisdags. Sonen har utlovat pizza och fika.
Det är tredje advent och landskapet har fått julstämning tack vare snön som föll igår. Allt är täckt med vit fluffig pudersnö och termometern visar minus 8 grader. Det är så vackert!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar