tisdag 6 december 2022

Kall-bad och Full-måne



Det kallaste badet sedan starten, avverkade jag idag. Så pass att jag inte hann rätta till anletsdragen innan kameran knäppte av..... (se minen nedan)


Temperaturen visade minus sju grader, solen kikade fram och det var oerhört vackert, med himlen som speglade sig i vattnet. Men jag känner att jag kommer att få problem med händerna om temperaturen sjunker ännu mer. Får lätt vita fingrar om jag blir lite kall, det är ju inte farligt, men ganska obehagligt, man blir liksom bort-domnad och sen värker det i händerna när temperaturen stiger.


 Vid 15-tiden tog jag lilla vovven på eftermiddagspromenaden. Vi hade båda reflexvästar, men idag lyste himlen vackert av solnedgången åt ena hållet och åt det andra stod fullmånen högt på himlen. Som ett tryggt, runt klot kikade den ner på oss och lyste vår väg. Fast vid middagsbordet idag väste dottern ur sig att det faktiskt inte är fullmåne förrän den 8 december klockan 05. Jag kollade upp detta, och hon har rätt, men den var faktiskt i mina ögon helt full! Så pass att jag la mina kristaller på fönsterbrädan för att "ladda" mån-energi. Dom får väl ligga kvar ett par dagar för säkerhets skull!

Och varför "väste" då dottern?! Hon var inte arg eller så, men sedan ett par dagar har hon i princip "tappat" rösten. Så blir det när man går på julfest med en förkylning, säger mamman!

Nu ska jag ägna kvällen åt att koka risgrynsgröt, göra sockerlag och andra förberedelser inför morgondagens lilla middagsbjudning! Återkommer torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar