söndag 18 december 2022

Fjärde advents-helgen

Förflyttad till Vintergatan, Insjön sedan i fredags eftermiddag!
Lördag morgon startade med en värmande brasa i kakelugnen och en lång frukost innan vi klädde oss varmt och bilade till Gråbodarna, ett fäbodställe, där svärsonens föräldrar äger skog och vi travade ut med yxa och stora ikeakassar. Det snöade och skogen var mäktig och tyst. Hundarna sprang lyckliga runt och vi såg ut tre granar och fyllde två stora kassar med olika sorters ris. Efter förrättat värv drack vi medhavt termoskaffe i slogboden.




Till kvällen hade vi biljetter till Victor och Gustav Norens julkonsert i Leksand. Vi såg dom i Dala Floda i somras, en oförglömlig kväll, och nu var det dags igen. Det var stor publik och blandat jul-musik och annat. Höjdpunkten var nog när Raymond Björling, bröderna och publiken sjöng O Helga Natt! Snacka om ståpäls!!


Lördagen övergick i söndag, vi somnade efter midnatt och vaknade upp till en ny dag vid 9-tiden. Efter frukost och långpromenad med hundarna, inköp av knäckebröd på Leksands fabriken och en kaffe och bulle, var maken tvungen att åka tillbaka till Uppsala. 
Själv ska jag stanna kvar här till över jul!
Vi ägnade eftermiddagen åt att fästa ljusslingor, binda kransar och dricka glögg vid brasan.


När mörkret sänkt sig klädde vi julgranen.


Och till middag blev det hemlagad ravioli fylld med salsiccia och ricotta med brynt salviasmör.


Nu har vi avslutat kvällen framför serien Julstorm på Netflix. Dottern ska jobba imorgon, men svärsonen och jag är lediga. Han ska inreda en garderob och jag ska ta hand om hundar, matlagning och julförberedelser.
Idag har vi tänt det fjärde adventsljuset och om fem dagar ska allt vara färdigt för vår familjejul.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar