söndag 1 maj 2022

Valborgsmässo-helgen





 Sofia Sievertsdotter skriver;

Valborgsmässoafton är placerad mitt emellan vårdagjämning och midsommar. Ljuset ligger framför oss och våren drar fram som en virvelvind på vidder och jord. Vi lämnar april och kliver in i en ljusgrön månad fylld av hopp och tro. En månad att älska, vörda och använda.

Som majblommor kan vi öppna oss för dagsljuset och inventera månaden som gått. Vilka steg har vi tagit mot våra mål? Vad har vi lärt oss om oss själva? Vilka beslut har vi fattat? Vilka människor har berikat våra liv? Vad är vi tacksamma för och vad vill vi ge mer syre i maj?

Hjälp oss idag att fira solens återkomst. Ge oss eld till våra drömmar, mod att brinna för det nobla och kraft att föra ut vår passion i handling. Hjälp oss att elda upp det som inte längre gynnar någon och låt oss vara lyhörda för den låga som brinner inom oss!

Den där texten skulle lästs igår, men jag tycker nog att man kan ta till sig den även idag. Den första maj! Det var fullt upp igår!  Maken cyklade ner på stan med son och barnbarn för att kika på forsränningen medan jag förberedde kvällens dessert. Sen ramlade två andra barnbarn in hos oss och vi tog en cykelutflykt till Kvarnbolund, den gamla kvarnen vid Hågaån. Ett mycket spännande ställe, bättre än Leos lekland! Och helt gratis. Här klättrade och kröp jag och barnbarnen över stock och sten, farligt nära strömt vatten. Och såklart slutade det med bad för båda barnen! Pojken klarade sig lite lindrigare undan, men flickan blev helt blöt över byxor, rumpa och skor! Men inga sura miner för det. Dock innehöll barnens ryggsäck med extrakläder en stycke bh, ett par jeans i damstorlek och en herrskjorta, så där hade något blivit fel. Det resulterade att vi efter sill- och plättlunch fick sy ett par byxor. Ett bäcke-bölja tyg med allehanda gulliga rosa djur valdes ut, och så skulle det sitta bjällror i midjesnodden. Bjällrorna klirrade oavbrutet med en en unge som hela tiden hjulade, gick ner i split och spagat! På kvällen var vi bjudna på grillat till äldste son där alla "vuxna barn boendes i Uppsala slöt upp. Det blev en mycket lyckad och trevlig tillställning, även om vi aldrig kom iväg på någon kase!

Idag har vi varit på cykelutflykt med kaffetermos som intogs nedanför slottet. Sedan hjälpte vi till att montera ihop barnbarnens stora studsmatta, vilket krävde tre vuxna personer som höll på knappa två timmar! Hemma i vår egen trädgård klippte jag ner rosorna och gödslade, plockade ner tvätt som jag hängt på förmiddagen och nu sitter vi med varsitt glas vitt vin i utemöblerna och njuter av vårvärmen. Snart ska vi ta oss till äldste son som utlovat bubbel och pizzor. Han har köpt sig en pizzaugn och den ska invigas ikväll. Inte tackar man nej då!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar