tisdag 17 maj 2022

11-kaffe

På morgnarna är jag te-drickare. För det mesta, på semestrarna blir det kaffe.
Men något som jag börjat införa på mina lediga dagar är 11-kaffet! Det har närapå blivit en helig stund!
Igår och idag bjöd vi in goda vänner och jag hade bakat muffins och så satt vi i trädgården och fikade och umgicks. Det var rysligt trevligt!! Så när jag slutar arbeta, då kommer detta att bli en daglig tradition! 


Egentligen är jag inte ledig på tisdagar. Men just idag har det varit en sk karuselldag, dvs den dag när de grundskoleelever som ska byta stadium går på skol- och klass-besök. Idag skulle de lärare som har en årskurs nia, få träffa sin nya blivande årskurs 7- klass. Jag kan ju säga att jag inte kände mig ledsen för att stå utanför det. Bara ren och skär lättnad faktiskt!


Ett 11-kaffe är inte bara en slät kopp kaffe. Nej, nej. Det ska vara fika-bröd därtill! Och är det något jag är svag för så är det småkakor. 
Håller faktiskt på att fylla frysen med kakor. 7 sorter ska det bli, fast min syster ska också hjälpa till att baka någon sort. Vi håller nämligen på att förbereda kalas. Catering är beställt, men vi avböjde dessert till förmån för att efteråt bjuda på kaffe och kakor.
Idag blev det Finska pinnar och Bondkakor!  

Så småningom ser jag fram emot att få baka Franska Våfflor, Jitterbuggare, Hallongrottor, Kolakakor med flingsalt, Hästskor, Kokostoppar, Toscabitar, Drömmar, Schackrutor, Prinsess-skorpor, 
Cookies, Chokladcigarrer, Korintkakor, Skurna pepparkakor, Chokladbollar, Gaffelkakor med havregryn, Ingefärssnittar och många, många fler!

Ser fram emot 11-kaffe varje dag för resten av livet!





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar