torsdag 26 maj 2022

Sj, sj , gamle vän?





Nej, just nu är Sj inte min gamle vän, snarare ovän!
Igår hade jag skyndat hem från jobbet för att hinna få mig en kopp kaffe innan maken skulle skjutsa mig till tåget. Jag hade tidigare under dagen fått ett sms om att jag skulle kolla i appen eftersom det var lite problem med någon växel på min resesträcka. När jag drack mitt kaffe kollade jag upp och då visade det sig att tåget jag skulle åka var inställt. Jag skulle få avboka eller boka om gratis (trots att jag köpt ej ombokningsbar biljett) så gentilt..... Någon ersättningstrafik gick inte att garantera, men man skulle vara uppmärksam vid stationen på utrop om detta. Jag kollade om det gick att boka om till morgondagen. Nej det var fullbokat. Maken tyckte vi skulle åka ner till stationen och kolla ändå, så vi gick ut till bilen. Då visade det sig att bilen var totalt stendöd.  Jag cyklade över till sonen och lånade en batteriladdare och tillslut så fick vi fart på bilen. Då fick jag ett sms om att ingen ersättningstrafik gick att sätta in. Maken tog bilen och körde runt för att kolla om det skulle gå att tordas åka, medan jag satte mig för att avboka resan. Det gick snabbt att få bekräftat att resan var avbokad och pengarna skulle komma till mitt konto inom några dagar. Dock visade det sig att det bara gällde ditresan. Hur i all sin dagar tänker Sj då? Om jag inte kan komma till mitt resmål, varför skulle jag vilja komma därifrån....?? Satte mig i en chatkö för att ställa den frågan. Könummer 12. Efter 1 1/2 timme när jag var ett nummer ifrån, då kopplades jag också ifrån och skulle få börja om. Då provade jag att ringa. Fick könummer 122.
Maken kom hem med bilen efter en dryg timme och sa att jag skulle kunna våga ta den. Så några timmar försenad svängde jag in på Vintergatan 7 och välkomnades med räksoppa och vitt vin!

Idag har mitt något irriterade humör lagt sig. Jag vaknade upp och ställde mig på balkongen i det vackra huset och lyssnade till tornsvalornas svirr och samtidigt musik av en blåskvartett från kyrkan som ekade över nejden, sen fick jag nybakat bröd, smothie och kaffe till frukost och när dottern åkte för att träna åkte jag med svärsonen till Lundhags outlet och fyndade friluftsbyxor för halva priset. Mitt på dagen  drack vi  kaffe och åt rabarberpaj innan det var dags att ta sig den sista biten till  Masesgården!


I den här längan ska jag bo.


Så gulligt med blomplantering på egen altan.





Sen tog jag en långpromenad runt omgivningarna för att landa. 
Är så tacksam för att jag kunde komma hit trots strulet. 
Nu ska jag bara leva i nuet och njuta i sällskap med mig själv!

ps; jag har mejlat Sj om återbetalning av returbiljett och fått bekräftat att mejlet kommit fram. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar