lördag 21 maj 2022

Trött Fredag, Alert Lördag!

 Igår var det terminens sista fredag innan betygsättning. Som jag tjatat med eleverna hela långa terminen om antal lektionstillfällen. Jag har skrivit upp alla veckor på vita tavlan och kryssat över varje vecka som gått. Jag pratar om vad som måste hinnas med för att jag ska kunna ta med det i betygsbedömningen. Varje ny vecka pratar jag om hur många gånger som är kvar. 

Och så i går blir så gott som alla elever helt galna; VA!!! HUR kan det vara sista gången????? Och så springer dom runt som äggsjuka höns och skriker på mig - Kom och hjälp mig NU!!! -Nej JAG måste ha hjälp! - Barbro, Barbro kom hit till MIG!!!

När arbetsdagen var slut var jag lika slut......



Men idag var en ny dag! Jag vaknade utsövd och pigg. Och jag låg där och njöt av fågelsången utanför fönstret och insåg att jag blev sugen på pannkaksfrukost!


Efter frukost så satte jag på ett sylt-kok med svarta vinbär. Medan det kokade passade jag på att sticka några varv.


Sen var det dags att ta fram gräsklipparen, premiär för i år. Och titta på mina löjtnantshjärtan som är nyutslagna!!


Därefter åkte maken och jag iväg för att köpa en ny parasollfot. Vi har nämligen beställt ett nytt, stort parasoll som kräver en tung, stadig fot. Nu har vi en 35-kg tung granit-fot. OCH vi passade på att köpa hem hallonplantor. Vi har länge pratat om att plantera en hallonhäck och idag blev det så dags. Det blev en hel del tungt grävande i blåleran som innehöll massor av sten.....


....men när jag grävt två hål kom grann-frun med sin dotter och var förtvivlad! Dottern skulle på bal ikväll och hade igår hämtat en balklänning hos skräddaren som visade sig vara en katastrof. Istället hade dom grävt fram en gammal balklänning från mormodern som hängt i ett förråd, men den var för stor. Kunde jag göra något? Som tur var, gick det relativt lätt att förändra, ett sidenband kunde sprättas upp och flyttas in och visst kunde jag göra det.


En timme senare tog jag cykeln och trampade hem till kära syster i Sävja. Hon hade dukat upp med bubbel och snittar och käre bror slöt också upp och så tillbringade vi några timmar på hennes balkong planerandes vårat kalas som ska gå av stapeln i början av juni.

Väl hemma hade maken oljat trädäcket och jag tog en dusch och lagade till en god pasta.
Och så här efter maten är jag fortfarande pigg och alert!
  Tur att det är variation på dagarna!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar