söndag 18 april 2021

Broderi och gödsling

Ett ljuvligt vårväder idag! Jag smörjde in mig med solskyddsfaktor 50 + och sen vistades jag ute nästan hela dagen.
Och jag ägnade mig åt broderi och gödsling.
Gick hårt åt med sekatören på vissna och torkade fjolårsväxter. Krattade och räfsade ihop torkade gamla löv, mossa och skräp och så hällde jag ut gödsel på buskar och i rabatter. 
Och det är ju precis nu i början av säsongen, när allt ligger framför en, när allt är möjligt och jag för mitt inre ser prunkande och frodig växtlighet. Det är just nu som jag anar en liten trädgårdsmästare i mig. 
Det brukar gå över.

Något som jag sett en längre tid. Och då menar jag inte i mitt inre utan i den krassa verkligheten. Det är receptbokhyllorna i köket, som verkligen inte varit någon upplyftande syn. Flera böcker som är välanvända genom många år har slitna och trasiga ryggar och omslag. Flera böcker står oanvända och samlar damm. Efter frukosten i morse tog jag itu med problemet. 
Jag rensade, torkade och sorterade och så tog jag de trasiga böckerna med mig ner i källaren. Letade fram tygbitar, klippte och sydde och sen tog jag broderigarn, nål och sax och satte mig ute i solen och broderade bokstäver för glatta livet.
Nu ser bokhyllan betydligt luftigare och prydligare ut, och förhoppningsvis har jag förlängt livslängden på mina gamla kokböcker.



Med det ska jag slänga ihop en risotto och steka lax som avslutning på den här sköna helgen.
Det är så underbart att känna livskrafterna återvända!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar