måndag 19 april 2021

Tacksam för vardagslycka!


Idag har jag jagat dammråttor! Herregud så många det blir när man inte städat på tre veckor. Bakom dörrar, under sängar och soffor, för att inte tala om under pianot.  Dessutom så flyttade ju yngsta dottern ut, så garderoberna i hennes rum var inte heller att leka med. 

Och nu är det en rockad på gång här hemma. Tanken är att mitt sy- och väv-rum ska flytta upp från källaren till dotterns rum. Istället ska källaren bli ett kombinerat gäst-, lek- och tv-rum. 

Så förutom att jaga dammråttor har jag burit grejer. Vävgarner, tyger, fiberfill, knyppeldyna, spetsar och band, stick- och virkgarner, kardmaskin, spinnrock, mönsterpapper, böcker, tidningar, symaskiner, broderi-garner, textilfärger, ull, fårskinn, vadmal, vävramar, garnvinda och tusen andra prylar som finns i mina gömmor.  

Nu behöver vi bli av med en del möbler för att kunna fortsätta och göra klart, men arbetet är i alla fall påbörjat OCH det är städat och rent här hemma, vilket var det viktigaste.

Efter middagen ikväll skulle maken ha ett digitalt möte men jag tog stavarna och gav mig ut på kvällspromenad. Solen stod lågt men det var fortfarande ganska varmt i luften och fåglarna kvittrade så där vårkvällsvackert. Jag tog med mig ett litet fång vitsippor hem.

Idag är jag ännu ett steg närmare mitt normala jag! 4 km promenad. Check. Druckit kaffe, och det smakade kaffe. Check. Bakat bröd. Check.

Så tacksam för vardagslycka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar