onsdag 1 maj 2019

Spår efter valborg......

Ja, valborgshelgen sätter sina spår!
Men inte längre efter champagnefrukost eller champagnegalopp, utan mer efter varandet i farmor- och farfar-rollen!
Farfar sträckte hälsena och vad, när han spelade fotboll med fem-åringen, och själv är jag lätt ledbruten efter att ha lekt på golvet och efter att ha delat säng med en tre- och femåring. Under natten som gick fick jag med jämna mellanrum en barn-arm runt min hals, en fot i ansiktet eller en rumpa i bröstet. Dessutom är det ju fullt ös med att leka, laga mat, gå i skogen, lägga pussel, spela memory, rita och pyssla, bada badkar osv.
Men så mysigt och jag skulle för inga pengar i världen, byta bort stunderna med barnbarnen!


Vårt eget lilla 1:a maj-tåg. Med blommor i skogsbacken!


Innan barnen hämtades upp på förskolan igår, skjutsade ju maken mig till Upplands Väsby, där jag gjorde en knä-röntgen på Löwenströmska sjukhuset. Det gick ganska så fort, så vi tog en liten utflykt till Sigtuna på hemvägen. Där tog vi en fika på "Tant Brun".


Vi stannade även till vid Venngarns slott. Tidigare alkoholist-anstalt, men numera kafe´, bageri och restaurang, kulturhus och hotell med konferensanläggning. Sevärt, även om mycket var stängt för säsongen och eftersom det var vardag.

Och nu har jag städat huset och sitter och läppjar ett glas rött, medan chilin blir varm och brödet färdiggräddat.
Känns som söndagkväll, men vilken lycka att komma på att det är onsdag och bara två arbetsdagar innan vi får njuta helg igen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar