torsdag 2 maj 2019

Vår-trött

Jag minns att mamma alltid blev trött och nedstämd om vårarna. Hon sa ofta; -Det är som att huvudet inte hänger med.
Jag hoppas inte att jag ärvt det, men faktum är att jag varit rysligt trött idag. Trots att jag sov ganska många timmar mellan söndag och måndag.
Läste om vårtrötthet på nätet, att det inte är ovanligt, och beror på att kroppsrytmen inte hänger med ljusrytmen.
Och så läste jag en massa tips om vad man kan göra för att minska sin vårtrötthet. Det handlade om att försöka sova tillräckligt många timmar varje natt, lägga sig ungefär vid samma klockslag varje kväll, inte titta på tv eller skärm innan sömnen. Det handlade om att inte äta för sent på kvällen, inte äta för stora portioner, inte äta för mycket kolhydrater, inte dricka för mycket kaffe eller alkohol, inte äta för mycket socker. Och alla tips genomsyrades av det viktigaste; att man ska motionera så mycket som möjligt, gärna utomhus i dagsljus.

Med tanke på att jag inte kunnat röra mig som jag brukat, sedan mitten på januari, kan det mycket väl vara en bidragande orsak till tröttheten. Men just nu kan jag inte göra något åt just den orsaken.

En orsak som jag skulle kunna göra något åt just ikväll, är väl skärmtiden. Sitter och förförs av Nicole Kidmans rollprestation i långfilmen om Grace Kelly. Fantastiska miljöer, ljuvliga kläder och starkt skådespeleri. Dessutom kunde jag inte historien kring hennes levnad, som verkligen var händelserik och spännande.


Det får helt enkelt bli lite senare sänggående ikväll, och så fortsätter jag väl vara trött imorgon.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar