fredag 31 maj 2019

Imorgon är det första sommardagen!

I onsdagskväll anlände två hemlösa själar till vårt hus!
Äldsta dottern och pojkvännen lämnade ifrån sig sin fina Göteborgslägenhet i måndags. Sedan dess har pojkvännen bott på sitt arbete och dottern i Borås hos sin syster. Men lagom till helgen kom dom hem till oss. Just ikväll är dom hos goda vänner i Stockholm för att umgås och hämta hem två stolar som köpts in på Blocket. Sedan kommer det att bli ett pusslande med boende innan dom får flytta in i sitt hus den 14 juni.


Och har jag inte världens mest omtänksamma döttrar så säg! När jag och maken var på vår lilla roadtrip för ett tag sedan bodde vi på det mest underbara pensionat i Lysekil, där allt var så fint och genomtänkt i inredningen. Jag nämnde då att jag bl a blivit förälskad i en kruka med en planterad horensia i. Det hade äldsta dottern lagt på minnet och gjort världens detektivarbete för att få tag på denna kruka. Slutade med att dom fick åka till Lysekil för att köpa den. Gissa om jag känner mig älskad och hedrad, och kärleksfulla ord i det vackra, handmålade kortet också. Jag är så tacksam!


Yngste son med familj kom på fika i går på Kristi Himmelfärdsdag, och farfar lagade punktering på 5-åringens cykel. Lille Eric ville "hjälpa till", vilket slutade med att farfar fick ligga på gräsmattan och leta efter tre små skruvar en lååååång stund! Men imponerat sa Eric; -Farfar kan du laga alla cyklar.
Vi hade också en trevlig middagsbjudning igår, då en av dotterns barndomsvänner kom förbi och dom skrattade sig igenom en massa tokiga och roliga minnen.
Idag åt vi lunch tillsammans på Saluhallen, sen drog maken till jobbet en sväng och även jag har jobbat hemifrån, när huset blev tomt.
Nu ska vi duka upp lite ost och kex och vin framför finalen i Let´s dance.
Min detoxperiod är över för den här gången, och jag njuter så av att få dricka vin igen. Igår korkade vi upp sommarens första rosé,  ikväll blir det rödvin.
Och imorgon är det första sommardagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar