söndag 8 oktober 2017

Världsligt men ändå förargligt...

Maken och jag har haft lite otur idag!

Det börjar nästan bli färdigt i hall och trapp efter vår ommålning och fix som startade i somras. Igår fick vi tag på fina lampor som maken satte upp. Idag hade jag tänkt sätta upp gardiner och han skulle fixa en ljuslist till trappen upp.

Jag vände ut och in på halva huset! Brukar spara på allt. Och med tanke på vad jag rotade fram ur linneskåp och klädkammare idag så kan man ju tro det! Gamla gardiner från vår första lägenhet, överkast och plädar från när barnen var små,  gardiner jag fått av andra som jag sparat i tron om att de skulle kunna sys om, urblekta gardiner som jag haft i många år. Men just de här som jag letade efter, dom fanns ingenstans. Köpta 2003 på Strömma outlet i Norrköping, satt i vårt vardagsrum i säkert 4-5 vintersäsonger. Skulle passat så bra i vårt hallfönster nu. Men dom finns ingenstans. Enda resultatet är att dotterns rum nu ser ut som ett bombnedslag. Där slängde jag in allt jag hittade i ren frustration.

Maken har suttit och tittat på klipp på You tube, hur man ska koppla led-slingan vi köpte igår. Han har försökt, försökt igen och igen. Men det fungerar inte. Förmodligen är det fel marknadsföring, det går inte att koppla på det vis vi behöver. Maken brukar gå iland med det mesta, men det här går han bet på.

Så lite småtjuriga var vi båda två på eftermiddagen.

På nytt fylld med energi blev i alla fall jag, när lagotton Massimo kom över. Han och jag tog en långpromenad i höstrusket. Regn och blåst, men han var så lycklig och sprang och skuttade. Jag höll i kopplet och skuttade efter. Glädjen smittade!
Hemma igen blev det bastubad.
Och nu har vi ätit stekt gös med kantarellsås till levande ljus och skön musik. Nu blir det ostbricka och rödvin.
Sedan är vi är redo för en ny arbetsvecka imorgon.....

ps. Vi hade vansinnigt trevlig i går kväll. Först på middag hos goda vänner som vi sedan tog oss ner på musik-puben Katalin och lyssnade på, och dansade till "Fröken Elvis"!! Mer dans åt folket!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar