fredag 24 juni 2016

Var det midsommarafton idag?

Midsommarafton i år har förlöpt som en ganska så ordinär helgdag.
Det började med att jag avstod från traditionen att binda blomsterkransar. I åtminstone 20 år har jag varje midsommar gett mig ut och plockat blommor till kransar, en till varje tös och så till kanin eller hund.  Men med tanke på min aggressiva hö-snuva, ville jag verkligen inte ge mig ut till någon blomsteräng idag! Jag vet att yngsta dottern blev besviken, men mitt på förmiddagen gav sig hon och pojkvännen ändå iväg till sitt midsommarfirande.
Själv åkte jag och inhandlade fler preparat mot pollenallergi!  Mitt på dagen åt vi sill och färskpotatis och sedan ställde sig maken och bakade en jordgubbstårta, så lite midsommarpoäng kammade vi väl hem där.
Jag gick en långpromenad med lilla vovven och mötte familjer som varit på midsommardans vid Disponentvillan vid det gamla bruket i Ekeby. Då blev jag lite smått nostalgisk. Var det inte alldeles nyss som maken och jag och våra 4 barn tagit med picknick-korgen dit, fikat och dansat runt midsommarstången, köpt lotter och ridit ponnyhäst?
När jag kom hem var maken igång med att rensa ogräs. Jag blandade till varsin Strawberry Daiqiri och ropade in honom,
Till middag blev det snabbstekt tonfisk med rotfrukter, tzatsiki, baconkryddade kantareller och en flaska rosé och så jordgubbstårta till efterätt. Nu har vi suttit och smidit planer inför morgondagen.
Då blir det säsongspremiär för kajaktur!
God midsommarnatt alla firare därute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar