söndag 19 juni 2016

Härliga händelser att bli påmind om!

Maken och yngsta dottern sa godnatt!
Själv gick jag ut i trädgården och lyssnade till sommarljuden; svalornas svirrläten, en duva som kuttrade uppe i skogsbacken, vindens prassel i svartvinbärsbuskarna och äppelträdet och så det eviga ljudet från 55:an där biltrafiken aldrig tycks ta slut.
Men jag bar på en frihetskänsla som gjorde det lätt att andas; imorgon är det måndag, och jag är LEDIG!!!

Det blev inget skrivande igår. Vi kom hem sent, efter att ha varit på bröllop med efterföljande fest. Mat, vin och dans. Klackarna i taket.
Det kändes i mina knän idag (fast det var det värt), så jag beslöt att hoppa gympapasset!
Vi har passat våra barnbarn, och jag har vistats utomhus 5-6 timmar.

Jag har verkligen glömt bort, hur lång tid det tar för en 2-åring att promenera.
Det tar mig 15 minuter att promenera bort till lägenheten där yngste son med familj bor. Jag och vovven gick dit på förmiddagen och så skulle jag ta med barnen hem.
Lill-flickan satt i vagnen på vilken det också finns en stå-bräda till storebror. Men storebror ville gå! Det tog över en timme att komma hem! Det skulle plockas pinnar och kastas till vovven. Det skulle plockas upp stenar, små och större. Det skulle plockas blommor och pratas färger. Det skulle kollas in flygplan eller bilar som passerades. Fotbollsträning som vi gick förbi, vilka färger hade spelarna på sina tröjor? Det skulle ritas i gruset. Det skulle gås balansgång på något staket. Det skulle spanas in myror och en och annan snigel.
Det finns verkligen en hel värld att upptäcka mellan Sommarro och Flogsta, en sträcka på 2 km!

En annan sak jag glömt, är hur många plättar som ryms i en 2-årings mage! Många fler än man kan tro!!!

Och jag hade också glömt hur ljuvligt det känns när man läser sagobok om en bärgningsbil och den man läser för, plötsligt kastar sig över en i en bamsekram och en puss, en ren kärlekshandling!

Härliga händelser att få bli påmind om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar