onsdag 29 juni 2016

...som en skottspole...

Jag lånade en grovtvättstuga i sonens hus idag, ca 1 1/2 km hemifrån.  Vinterjackor,  täcken,  kuddar,  överkast och  mattor skulle tvättas, Jag brukar alltid göra en sådan stortvätt i början av sommaren.
Klockan 7 i morse, satte jag igång den första maskinen, halvfyra tömde jag den sista torktumlaren. Däremellan for jag som en skottspole mellan hem-tvättstuga och så en vända för att simma. Tvättade sängkläder här hemma också, och så skulle allt bäddas på nytt, eller stoppas in i garderober.
Strax före klockan fyra hämtade jag barnbarnen från dagis och hade dom till läggdags, när vi promenerade hem till pappa och mamma.
Tacksam var jag att dottern lagat mat och plockat undan alla leksaker när jag kom hem, för då var jag lite trött. 13 928 steg visade appen i min nya telefon, att jag gått idag, med 4 km cykling och 1,5 km simning, så har jag varit igång ganska rejält.
Ser fram emot sängen nu, dels för att kroppen är mör och dels för att allt är nytvättat och fräscht!

ps. en skottspole eller skyttel, är den delen på en vävstol, där inslagsgarnet sitter, som skickas fram och tillbaka i varptrådarna.

                              Här är mina härliga barnbarn som jag lekt med idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar