tisdag 14 juni 2016

Sommaren ropar på mig!

Idag har jag suttit på jobbet framför datorn och skrivit drygt 90 stycken omdömen. Det är först några rader om vilka arbetsområden som varit obligatoriska under terminen samt vilka förmågor och vilka betygskriterier som ingått i bedömningen. Därefter ett par personliga rader till varje elev, med resultat och vad eleven kan göra för att förbättra sina resultat.
Det tar sin lilla tid.
Jag hade fönstret på glänt, för lokalen var instängd och varm. Utanför lockade suset och prasslet i trädkronans löv och då och då svalornas svirrläten när dom dök förbi och kallade; Kom ut, kom ut i sommaren, det är nu den är här. Skynda dig, skynda dig!
Avslutade arbetsdagen med att åka och lämna in symaskiner och pedaler för reparation och så äntligen, nu ikväll efter middagen, tog jag mig ut i sommaren.
Vovven och jag gick en långpromenad, förbi kyrkogården, där jag rensade och planterade lejongap på svärmor och svärfars grav. Svärfar som för 5 dagar sedan skulle fyllt 90 år om han levat. Sen fortsatte vi genom skogen och över hagarna, där hundkex och midsommarblomster överdådigt blommar som bäst, förbi fårhagen där de nyss utsläppta lammen bräkte och skuttade runt, på smala stigar där gräset växte lårhögt, och lilla vovven försvann. Själv gick jag och oroade mig för fästingar.
Nu i kvällsduschen skrubbade jag mig noga över hela kroppen så skinnet blev alldeles rödflammigt.
Och nu avslutar vi med en kopp te ute på altanen, njuter av den sommarljusa kvällen.
Imorgon är terminens sista arbetsdag!!
Sen behöver inte sommaren ropa längre, då kommer jag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar