torsdag 12 juni 2014

Skolavslutningsdax

Idag var det skolavslutning för grundskolans elever. Många kramar från gråtande årskurs nio-elever har jag fått. Många upplever det väldigt sorgligt att skiljas från sin klass och från den invanda lunken, till hösten väntar gymnasiet med nya rutiner, nya människor och ett annat ansvarstagande och allvar.
T om några av mina årskurs sju-elever var tårögda och hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Har en helt fantastisk klass, som jag verkligen hoppas kommer att så få förbli, när dom börjar årkurs åtta.

Vi bjöds kaffe och prinsesstårta i lärarrummet och så fick vi sluta till lunch. Imorgon börjar studiedagarna, eller vad man ska kalla dom. Så värst mycket studier står inte på programmet. Inga alls faktiskt. Det ska utvärderas betyg och kursplaner, jobbas med systematiskt kvalitetsarbete och gås igenom nya rutiner inför kommande läsår. Sedan återstår en hel del praktiskt arbete i salen, beställingar och städning och genomgång av symaskiner. Fem arbetsdagar kvar!

Eftermiddagen har äldsta dottern och jag farit runt på stan och letat speldosa. Hon ville köpa en dopgåva och jag föreslog en speldosa, köpte en jättefin sådan för en del år sedan till en nyfödd baby. I nio (!!) affärer letade vi, men ingenstans fanns det någon. Slut eller också hade dom inte någon alls.
Passade också på att höra mig för om min mobil ev skulle kunna gå att laga, men fick beskedet att det inte är värt att kosta på den. Jag måste alltså införskaffa en ny, det blir inte roligt. Jag känner mig totalt okunnig på det där området och det känns som att dom kan lura på mig vad som helst. Det blev inget besök idag, jag skjuter på det för att samla mod!

Hemma har jag ägnat mig åt att plocka undan allt efter festligheterna igår. Fyra stora kassar med sopor blev resultatet. Men jag lät dom stå och cyklade på yoga. Miljöstationen får ett besök någon annan dag.

Och nu, efter en kopp te, ska sköna sängen få ett besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar