söndag 22 juni 2014

Tala är silver........


När yngsta dottern tog studenten för några veckor sedan fick jag för mig att jag skulle ta fram silverbesticken som legat inlindade i en sammetstygbit nere i källaren, sedan 2010, när vi tog rätt på mamma och pappas bo. 36 delar, som jag tror var en bröllopspresent på 40-talet.
Det är Vasakärven på alla skaft. Stora, tunga gafflar, knivar och skedar. På 40-, 50- och in på 60-talet, användes dom flitigt, men sen blev det modernare med rostfritt stål.  Själv har jag tyckt att dom varit för klumpiga, men nu när jag tog fram dom, insåg jag att dom är väldigt vackra, och att det är synd att inte använda dom.
Jag gick lös med silverputs och fick fram en otrolig glans, så på studentbuffén kom dom till användning. Bestämde att dom fr om nu ska placeras i köket, och börja användas flitigare!  Eftersom alla besticklådor är fulla, sydde jag idag särskilda fodral att förvara dom i. Här ligger dom bra och kan förvaras på en hylla i vitrinskåpet.
Det blev ledig hyllplats idag! Jag har storstädat alla köksskåp och kasserat en del repiga och kantstötta prylar.

Tack vare min städiver kunde vi även avsluta dagen med en smaskig marängsviss! Jag hittade nämligen en påse maränger högst upp, längst in i "skafferi-skåpet"!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar