lördag 14 juni 2014

Du är så fakkin fin....


Så sjöng min son i kyrkan idag. Jag hajade till först och undrade om jag hört rätt.
Låten kommer från gruppen Labyrint, dock hade Johan ändrat lite i texten o arrangemanget, den var riktad till sonen Eric, som döptes idag i Eriksbergskyrkan. Men fakkin fin och och även fantastiskt fin var med i refrängen. Och det var verkligen fint och jag blev rörd till tårar.
När sonen konfirmerades ville han svära i kyrkan, I det lilla uppspelet för föräldrar, när Jesus blivit korsfäst ville Johan dramatiskt skrika ut "Det här ska ni få faan för"! Prästen censurerade dock den repliken, vilket Johan inte kunde förstå, han ville vara inlevelserik i rollen... Kanske fick han sin hämd idag?!! Men faktum är att den kvinnliga prästen själv, efter sångframträdandet, tog initiativ till en spontan applåd! Det märktes också på lille Eric att han tycker om att höra pappa sjunga, han sken upp och vände sig mot gitarren och sången.


Jag måste säja att jag blev väldigt nöjd med dopklänningen, den var enkel men fin och passade bra!


Prästen vände Eric ned mot vattnet när hon skulle genomföra själva namnceremonin. Det visade sig vara ett lyckokast, Eric började plaska med fingrarna i vattnet som glittrade vackert i dopfunten av silver.


Mammans lillasyster fick tända dopljuset och hålla det, pappans storebror, och min äldste son, fick den stora äran att vara gudfar.


Efteråt bjöds mousserande vin smörgåstårta och plockmat samt kaffe och tårta i den "Blå Salen" i anslutning till kyrkan. Det blev en trivsam stund i gemenskap med de andra gästerna. Eric sov sig igenom en ganska stor del av minglet.

Här hemma fortsatte vi festandet eftersom det var den traditionsenliga grändfesten inför sommarlovet nu ikväll. Sommaren står för dörren! Även om termometern visade plus 8 grader när vi tillslut gav upp och var och en gick in till sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar