lördag 14 juni 2014

Fredag den trettonde...

Idag cyklade jag upp till svärmor och svärfars grav och planterade blommor. Svärmor Kelly skulle fyllt 89 år idag. Hon älskade blommor och jag tyckte att jag ville få ner lite fina blommor i jorden just idag. Kanske sitter hon uppe i sin himmel nu och njuter.
Fast känner jag henne rätt, så har hon säkert något att anmärka på när det gäller min plantering eller mitt inköp av växter. Hon hade ett gott hjärta, men lätt till kritik och lät rätt ilsk, utan att det var något illa menat med det. Det var bara sådan hon var.
Hon har varit borta i många år nu. Men det händer rätt ofta att jag tänker på henne, och på svärfar och på mina egna föräldrar. Jag saknar dom alla!

Efter jobbet cyklade jag ner på stan och gick in på Phone House och köpte mig en ny mobil. När ynglingen bakom disken (en ung pojkspoling med ett bländvitt leende) frågade vad han kunde hjälpa till med, sa jag att jag behövde övertydlig och pedagogisk hjälp med att få olika modeller och abonnemang förklarat för mej. Nu visade det sig att han var ganska ny på jobbet, så han var nog rätt osäker och kanske lite nervös och det tog tid att skriva alla papper och fixa med tillbehör och annat. Sen försökte han inbilla mig att han var så otroligt generös som skickade med ett par hörlurar. När jag sa att jag redan hade två par hörlurar så sa han; ge dom till dina barn eller barnbarn. Det var första gången någon tog för givet att jag var så gammal att jag faktiskt kunde ha barnbarn! Jag kände mig tvungen att berätta att jag faktiskt bara hade ett barnbarn och att han ska döpas i morgon och definitivt inte behöver några hörlurar. Sen beklagade jag att dom nu gjorde en förlust att sälja en mobil med så mycket dyra tillbehör som jag skulle få gratis. Naturligtvis är allt bara båg och dom tjänar hur mycket som helst på mig nu!
När jag kom hem, berättade dottern att dom ringt ifrån Phone House och sagt att det blivit något fel i mitt abonnemangskontrakt så jag måste ner till butiken imorgon och få ett nytt. Suck!

Men det var ju fredag den trettonde idag, kanske därför?!
Eller igår, rättare sagt, klockan är trekvart över på lördag redan. Nu måste jag gör iordning doppresenten innan jag går isäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar