måndag 12 maj 2014

Söndagsfrid

Parkerade bilen hemma klockan 3.00 i morse. Ett lätt duggregn föll, ca 6-7 grader och rätt så mörkt, men fåglarna höll serenad. Det kändes fantastiskt!
Dessutom var jag glad att ha lyckats köra hem utan att ha kört över någon berusad person. Fy tusan så folk cyklar och går, rakt ut i gatan utan att kolla sig för, chansar och cykla direkt framför en bil, utan lysen i svart kostym. Rysk roulette! Nej, taxichaufför en lördagnatt är inget för mig.

Den här dagen har vi gjort hemmasysslor! Tvätt, strykning och mangling samt avfrostning av frys för min del. Maken har hållts med varmluftspistol och skrapa för att ta bort färg från yttertrapp/veranda.

Vi fick ett avbrott mitt på dagen när äldste son, blivande sonhustru och hund tittade förbi för att låna dammsugare och städa sin bil invändigt. Vi fikade tillsammans, och med lite varma filtar runt kropparna, kunde vi faktiskt sitta utomhus.

  På eftermiddagen monterade jag färdigt årets skörd av virkade studenter.

Till middag tillagade jag en gös, som min kusin och jag fått på nät för några veckor sedan. Hittade ett recept med bacon, gul lök, champinjoner och smörklickar. Hällde också över creme fraiche med champinjoner för att få lite sås. Med en Chablis till smakade det gudomligt!


Kvällen avslutades med min absoluta favoritskådespelare (eller, ja det finns ju flera, men när det kommer till utseende, så tycker jag hon är så otroligt vacker och uttrycksfull) Julia Roberts och filmen "Lyckan, kärleken och meningen med livet". En film som inte fick så bra recensioner, men den innehåller fantastiskt vackra scener. Jag såg den på flyget hem från Thailand sist, nu fick jag se den textad!

 
Och det var väl egentligen dumt att sitta uppe till efter midnatt för tredje dagen i rad.
Ny arbetsvecka imorgon.
Någon kommer nog att vara lite trött!
(men det har det varit värt i så fall)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar