fredag 16 maj 2014

3 gånger film

1) Den här veckan har jag lagt ner ca 7 timmar på mitt "PIM-projekt". PIM står för praktisk it- och mediekompetens, ett regeringsuppdrag som drivits i projektform av skolverket, och som alla lärare i grundskolan ska göra. Det består av tre delar att lämna in och redovisa. Jag har gjort de två första och nu tänkte jag bli klar med den tredje och sista. Den består i att vi ska göra en film 3-5 min lång. Egentligen förstår jag inte varför man kallar den film, eftersom den består av stillbilder som körs som ett bildspel och som vi ska sätta musik och berättarröst till.
Egentligen är det ganska roligt, det finns otroligt många möjligheter att "leka" med ljud och ljus effekter, men frågan är hur stor nytta jag kommer att ha av detta i mitt arbete?! Nåväl, det ska göras, och jag har jobbat på att göra en inspirationsfilm om arbetsområdet "Återbruk". Vill kunna göra något som jag kan ha användning av. Så jag har fotat material som man kan återbruka och förslag på produkter som det kan bli. Efter 7 timmar har jag nu en 3 minuter och 14 sekunder lång "film". Dessvärre visade det sig att ljudinspelningen på min jobbdator inte fungera. Jag har suttit i telefonkö och väntat på support, som efter mycket om och men inte kunde hjälpa mig.  Så det blev inte färdigt i alla fall, nu måste jag vänta till nästa vecka och försöka få ny hjälp. Frustrerande!

2) Någon som KAN göra film är Adina Almén, konstnär här i Uppsala. Titta på denna;

         http://youtu.be/MsXAWYe5Deg

3) Maken och jag avslutade fredagskvällen med att gå på bio och se långfilm. "The Lunchbox", en annorlunda film i lågmält tempo med härliga filmscener från det myllrande Mumbai, och en inblick i den indiska kulturen.
 
Även fel tåg kan gå till rätt station
 
Ett bra citat från filmen får avsluta denna arbetsvecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar