tisdag 27 maj 2014

Kylslaget

Så har man jobbat sista arbetsdagen för den här veckan då! Den var ovanligt kort!
Morgondagen skulle varit en studiedag, men på vår skola är den "injobbad" pga olika obligatoriska uppdrag under vårterminen.
Jag satt idag och började ögna igenom betygssättningen. Den behöver jag först gå igenom och sätta "på känsla" en gång. Därefter en gång när jag går igenom varje elevs arbeten och utvärderingar för terminen. Sedan brukar det bli 2-3 gånger när jag funderar och justerar.
Nu är den här stressiga tiden när elever kommer upp när som helst för att göra klart och lämna in sina arbeten för att hinna få med dom på bedömningen innan sommarlovet. Det brukar bli väldigt intensivt på slutet.

Efter jobbet cyklade jag hem i så stark motvind att jag fick stå och trampa på slätten. Kallt blåste det också och dessvärre var ingen hemma och jag hittade inte min dörrnyckel i morse. Lite senare på dagen kom jag ihåg att jag lagt den i min fritidsjacka under gårkvällens hundpromenad. Min plan var att sms;a döttrarna och be dom lägga ut en nyckel i förrådet, men det hade fallit i glömska. Alltså var jag utelåst. Ringde ena dottern och hon var på väg hem, men med hund. så det tog 40 minuter. För att hålla värmen gick jag runt och rev upp ogräs och sopade gången. Det behövdes verkligen, för med värmen och "monsunregnskurarna" förra veckan, har allt fullkomligen exploderat. Den här fantastiska blomman, ca 40 cm hög pryder, tillsammans med 10-15 likadana, rabatten. Jag satte ner lökar i höstas-som jag typiskt nog inte kommer ihåg namnet på. Men visst är den vacker!!?!!


Det blev ett varmbad och en kanna te nu ikväll för att få upp värmen-har svårt att tro att jag faktiskt badade i havet i lördags!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar