torsdag 20 mars 2014

Vårdagjämning!

Tydligen så är vårdagjämning ett specifikt klockslag- Närmare bestämt när solens centrum passerar himmelsekvatorn. Det inföll kl 17.57 idag.
Då befann jag mig på ett yogapass, och vi fick göra extra många varv av solhälsningar idag, bara för att hälsa ljusets återkomst!
Efter passet cyklade jag ner till restaurang "Ciao Victoria" där min syster satt och väntade.  Vi hade köpt biljetter till en modevisning som inleddes med vin och pizzaslice.
Hade nog hoppats få lite tips på nya kläder till våren, med tanke på att jag var så less på min garderob häromdagen, men det var faktiskt ingenting som föll mig i smaken. Jag tog en bild på paradnumret med brudklänningen, som var väldigt vacker, och skickade till min blivande sonhustru. Efteråt hade de butiker som deltog, kvällsöppet med rabatter på alla köp, men syster och jag satt kvar och pratade och tog in varsitt glas vin till  istället.
När jag skulle gå träffade jag en arbetskamrat som var där för att fira Noruz (betyder "ny dag" på persiska). Det är det persiska nyåret som infaller samtidigt med vårdagjämningen. Han skulle fira ordentligt och hade tagit ledigt från jobbet i morgon.
Själv cyklade jag hem på snöslaskiga cykelvägar och avslutar nu kvällen med en kopp rött te.
Veckans sista arbetsdag imorgon och maken kommer hem från Thailand!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar