fredag 14 mars 2014

Lyssna på tystnaden!

Kom hem från jobbet halvfem och tog mig an veckostädningen. Slängde ut mattor, plädar, kuddar och fällar på vädring. Dammade, torkade rent köksluckor och kakel. Skurade toaletter och handfat, rensade avlopp och putsade speglar. Satte på BAO på hög volym och dansade runt med dammsugaren.
Så här illa tycker lilla vovven om när jag städar!!
För att bli mer populär, tog jag ut henne på en långpromenad efter städningen. Hon får nämligen lov att  nöja sig med bara mig ikväll och natt, eftersom matte är på klassfest och den äldre dottern är på inflyttningsfest!
 
När vi kom hem skalade jag räkor och hällde upp kallt vitt vin och så hade jag tänkt avnjuta detta framför Lets dance. Det gick inte. Tv:n fungerade inte och när jag försökte mig på Tv4play så hackade den hela tiden. Försökte med Skavlan på Svtplay, det hackade på samma sätt. Försökte lyssna på spotify, samma hackande där.
Jag gav upp! Efter måltiden satte jag mig tillrätta i kökssoffan och lyssnade på tystnaden. Som minsann inte alls är så tyst! Regnet började smattra mot köksfönstret och blåsten ven runt husknuten. Golvurets visare tickar rofyllt och varje hel- och halvtimma klingar det vackert. Kyl och frys surrar och knäpper. Tvättmaskinen, som jag satte på tidigare, centrifugerar ifrån källaren. Vattenkokaren fräser, eftersom jag värmer tevatten.
Faktiskt rofyllt och hemtrevligt med dessa ljud och jag kommer i en skönt avslappnad stämning inför helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar