söndag 16 mars 2014

En dag med "all inclusive"

Äldsta dottern har skaffat Tv4premium och sitter mitt emot mig vid köksbordet och tittar igenom "Bonde söker fru-säsongen". Hon missade ju programmen då hon reste runt i Asien.
Största behållningen just nu är att höra hennes kommentarer hela, hela tiden. Hon är en fena på att härma dialekterna och sätter fingret på allas tillkortakommanden och så är hon lite blödig och sentimental. Jag känner igen mig i henne!! Igår morse satt vi tillsammans och tittade på förra säsongens "Bonde söker fru-bröllop" och vi lipade och snörvlade så det stod härliga till. Vi ställde oss båda frågan hur det ska bli när äldste son/hennes äldste bror, ska gifta sig om ett år. Det blir nog till att ladda med mycket näsdukar och vattenfast mascara!!

Dagen har bjudit på allt vad jag kan önska mig! God mat, träning, promenad i solen, umgänge med nära och kära och handarbete!!
Började med att laga en lyxfrukost till döttrarna och mig. Amerikanska pannkakor med färska bär, banan, smör och lönnsirap. Därefter grottade jag ner mig vi symaskinen. Fick äntligen tid till att starta upp ett "paper piecing-projekt" som jag länge planerat. Det ska bli en gåva till nära vänner som nyligen trolovat sig; en kärlekskudde. Bild kommer när den är alldeles färdig.
Fick sällskap vid lunchfikat; en genomlerig hund och son med flickvän som kom från en skogspromenad. Vi kalasade på nybakat surdegsbröd och kaffe.  När dom åkt, tog jag och vovven en skön promenad i solskenet. Lite senare på eftermiddagen cyklade jag till yngste son och hans lilla familj. Jag lämnade bröd och inspekterade deras garderobsbygge som ägt rum i helgen. Imponerande vad dom hunnit trots ett litet spädbarn! Därifrån tog jag mig på ett skivstångspass. Hem och duscha och sedan laga söndagsmiddag. Nu har jag skrivit ett födelsedagsbrev, diskat upp och sitter här vid datorn.
Det enda som saknas är väl maken, men han har det säkert bra i Thailand och vi ses ju på fredagkväll igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar