torsdag 30 juni 2022

Olika referensramar....

 Igår frågade äldsta barnbarnet vad jag skulle göra idag. - Jag ska börja med att städa hela huset, svarade jag. - Varför har ni inte städare som gör det, undrade han..... 

Inte så konstigt egentligen, eftersom dom har städhjälp varje vecka. Det började dom med när deras pappa, vår son, blev mellanchef för ett hemstädbolag, för några år sedan. Så i hans värld är det lika självklart som när jag var liten och berättade för min kusin att - Alla som är farbröder kan ta ut sina tänder och lägga i ett glas med vatten. För det gjorde ju min pappa varje kväll.

Sen blev man äldre och fick andra referensramar! 

Men jag hoppas att dom ändå lär sig städa, mina barnbarn.

Vårt hus behövde verkligen röjas upp, jag har inte städat på två veckor, och vi har varit en hel del folk här hemma. Det var också dags att "städa upp" i trädgården. Pionerna och Plymspirean har nu vissnat ner och det var bara skräpigt.

Annars idag har min syster varit över på middag och vi har suttit och planerat vår semestertripp till Island. För om lite drygt en vecka drar vi iväg och jag kan snart pricka av ett av mina drömresemål. Ser så mycket fram emot det! Det gjorde att jag ikväll började titta på en isländsk serie på Svt Play;  "Fractures", för att komma i lite stämning och få höra språket. (som för övrigt är ganska så obegripligt....)  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar