lördag 11 juni 2022

Hej då och Adios


Hej då 9 a!
Igår tog vi ett ordentligt farväl med Svensk Fana, körsång, Den blomstertid, kladdkaka med jordgubbar och glass och så mitt tal. Inget öga torrt!
Det tog tid innan eleverna ville gå hem, det kramades, gräts och skrattades om vartannat.


Och jag såg ut som värsta bag-ladyn när jag tog mig hemåt. Full-lastad med tomma kladd-kakeformar, blommor och presenter i mängd. 
Det kom till och med årskurs 8 elever och räckte över chokladaskar och försökte övertala mig att stanna ett år till, så dom hann gå ut nian.
Sådant värmde mitt gamla syslöjds-frökenshjärta.
Men det blev inte så varmt att jag skulle kunna tänka mig att ändra mitt beslut om att bli pensionär.
Nej, nej, nej. Jag är så redo.

Jag hade planer på att ställa till med ett stort trädgårdskalas för mina kollegor också. Hade planerat meny till Sangria och Gazpacho, nybakt bröd, ostar och oliver. Men så en natt i förra veckan vaknade jag vid 3-snåret och låg och grunnade på detta. Vi är 35-40 i personalen. Många är relativt nyanställda och jag har knappt pratat med flera av dem, tror nog inte heller att dom vet vem jag är.  Jag insåg också vidden i hur mycket jobb det skulle bli. Skaffa sittplatser och bord, köpa hem alla ingredienser. Laga all mat, duka och sen allt röj efteråt. Hade jag egentligen lust och ork?? 
När klockan slog halvfem i gryningen, då hade jag äntligen bestämt mig för att jag faktiskt inte hade lust eller ork. Och så kunde jag somna om!


Makens ork tryter däremot inte! Han är ihärdig, tillsammans med sonen, för att få färdig altanbygget vid deras radhus. I morse var han på plats där klockan 09.00, liksom han varit ganska många dagar tidigare.
 I förmiddags bakade jag vaniljbullar och så tog yngsta dottern och jag en promenad dit med picknick-korg för att dom skulle få lite rast.  Det blev som en liten för-invigning av altanen. Men sonhustrun har lovat bandklippning, champagne och fyrverkerier till en riktig invigning. Så det ser vi fram emot!

Just nu, efter gräsklippning, ser jag fram emot att få provsmaka min sangria! För även om jag avlyste festen med spanskt tema, så kör vi en minivariant ikväll.
Kall Sangria och lite senare ikväll en Paella! 
Adios!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar