lördag 25 juni 2022

Den allra bästa!

Gärdebylåten går på repeat i mitt huvud efter gårdagens midsommarfirande!
Vi gjorde det med råge! Alltså firade traditionsenlig midsommar.
Fast först cyklade vi med kaffe o bulle till ett bad och låg där och njöt med sol, bad och läsning innan det var dags för sill och färskpotatis i trädgården.
Men från kl 16 till klockan 22 var det midsommarstång, svenska flaggor, spelmanslag, små grodorna, Du gamla du fria (sjöng vi två gånger), kulning, raggare, glass mm.mm


Här i Insjön var firandet i lite mindre skala på Vattberget.


I Leksand var det fullt pådrag med kyrkbåtsrodd med spelmän uppför Siljan, tåg med fanor till Gropen och så tal, musik, sång, dans och stångresning (som tog 45 minuter att få upp)


Sveriges största midsommarfirande påstods det, och det stämmer förmodligen. Gropen var fylld till bristningsgränsen med folk. Folk av olika nationaliteter, folk i alla åldrar och blomsterkransar och folkdräkter i mängd. Och stämningen var på topp.
Det kändes verkligen som en perfekt midsommar till 100 %
Vi cyklade hem och satt ute till långt efter midnatt i den ljuvliga varma kvällen.


Idag har vi cyklat runt sjön 3 mil. Från Insjön via småbyarna på andra sidan till Leksand och tillbaka. Det doftade nyslaget hö och vitmåra och bland alla röda stugor och välskötta trädgårdar vajade de svenska fanorna i den varma sommarvinden. Vi gjorde flera stopp för bad och iskaffe, och väl hemma kändes kall öl och slapp läsning i skuggan som en perfekt sysselsättning.
Nu har vi städat av huset, eftersom vi ska resa tillbaka till Uppsala imorgon förmiddag. Men först blir det go-middag på balkongen i den ljuvliga sommarkvällen. Jag har tagit in ett fång ljusrosa pioner att smycka bordet med och vi har köpt ingefärs- och chili-marinerad varmrökt lax så det blir en galet bra kväll. 
Den allra bästa!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar