onsdag 29 juni 2022

Man är aldrig så mycket i NUET, som när man är tillsammans med barn!


Igår blev äntligen resan till Naturhistoriska muséet av! Den gavs som födelsedagspresent till vårt äldsta barnbarn i februari och skulle gjorts strax därefter, men eftersom maken råkade skada sig, så fick vi skjuta upp det. Nu passade det bra, eftersom föräldrarna behövde hjälp med barnpassning ett par dagar.



Muséer nuförtiden är så mycket mer intressanta än när våra äldsta barn var små. Då for vi till Tom Tits för att barnen skulle få göra och uppleva på egen hand, men nu har så gott som alla museum gjorts till "barnvänliga" eller interaktiva. Man får testa, leka, prova, känna osv.
Höjdpunkten igår var nog ändå Cosmonova, där vi såg en film om Hundar som superhjältar. Måste säga att jag blev lite yr i huvudet och närapå stundvis åksjuk av filmupplevelsen, men mycket fascinerad!
Vi åt lunch och tillbringade över fyra timmar på Naturhistoriska. I bilen slocknade barnen bums, men vi stannade till i Knivsta vid Särstabadet med eftermiddagsfika, och då var det full rulle med att dyka, hoppa och simma .

 
Trots att barnen blivit 7 och 8 år, vill dom fortfarande sova tillsammans med sin farmor. Jag läste högt ur Ronja Rövardotter innan vi släckte lampan igår. Det var uppspelt och fnissigt, men tillslut somnade bägge barnen och jag låg mittemellan som i ett skruvstäd....
Idag har vi hållit oss hemma med undantag för lunch på pizzerian och en skogsutflykt med fika och Kalle Ankatidningar. Det har kommit regnskurar och båda barnen ville sy, så det har tillverkats shorts som båda två stolta åkte hem i, när pappan kom och hämtade ikväll.
Maken har sin sommarfest på f d jobbet och han har lyst med sin frånvaro sedan efter frukost. Jag äter upp överblivna middagsrester från igår och sitter ute på altanen och njuter av tystnaden. Den känns extra njutbar efter två intensiva dagar med barnbarnen. Men det är ett också fantastiskt mysigt att dom vill vara hos oss. Som jag sagt många gånger tidigare; man är aldrig så mycket i nuet som när man är med barn!  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar