fredag 14 juni 2019

Mitt livs fana vill svaja i sommarbris vid havet

Nyss hemkommen från en fest på jobbet, två som fyller 40 år firade och bjöd på 90-tals eurodisco. Flera av mina jobbarkompisar hade klätt sig tidsenligt, och det var från början även min plan, jag var upp på vinden igår och grävde fram en kavaj och blus som jag bar 1991. Men ju längre arbetsdagen gick, desto värre blev min huvudvärk och min snuva, ena näsborren och ner mot överläppen täckt av äckliga herpesblåsor, ju mindre blev mitt festhumör. Fick dock en alvedon av en arbetskamrat och beslöt mig för att stanna i mina arbetskläder, hellre än att åka hem och byta om för att inse att jag inte skulle orka ta mig tillbaka. Och se där, med lite bubbel, med sång och musikquiss, med prat, skratt och en bit smörgåstårta och så lite disco på det, så kändes livet lite lättare igen.

Och nu är det fredag. Maken är på fest i Stockholm och blir kvar över helgen på konferens.

Jag läser Sofia Sievertsdotter och tar ikväll till mig följande;

Livet bär oss i sin famn från generation till generation och vi bär vår livs fana genom att använda livet medan vi har det till låns!


Bilden tog jag i Lysekil under påskveckan. Min önskan inför kommande sommar är att jag ska få vistas vid vatten där det är lätt att andas, och där mitt livs fana kan svaja i sommarbrisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar