tisdag 18 juni 2019

Doftande jasmin och pion


Jasminen växer hos grannen men pionerna finns i vår trädgård, och doftkombinationen är oslagbar!
Något att låta sig uppfyllas av efter en dag med utvärdering av en massa elev-enkäter och arbetslagets möten under läsåret. En dag med presentation av nyanländas skolgång. En dag med information om organisation och aktiviteter inför  kommande läsår.  En dag med möte kring en blivande elev.

Jag kände att det var så skönt att komma hem och stoppa ner näsan i pionens fantastiska blomkrona och bara andas in. Det är den vackraste tiden på året just nu, och jag behöver låta mig uppfyllas av naturens underverk så att jag för en stund får förtränga arbetet i skolan.

Nöp av tre pioner och gjorde en bukett tillsammans med blå-lila stäppsalvia.
Ikväll var jag nämligen inbjuden på en bokrelease! En vän har gett ut sin första bok "Värket". Det var mycket folk och bubbel i glasen. Jag köpte ett signerat exemplar och ser fram emot att läsa den.

En lysande debut som väcker många känslor och stor igenkänning. Jag sträckläste denna fängslande och mycket välskrivna debutroman och längtar efter att läsa mer av denna författare.”
AGNETA NORRGÅRD, boktipsare känd från Go’kväll och P4 Västernorrland.


På hemvägen cyklade jag förbi kyrkogården och rensade på svärföräldrarnas grav. Det fattas lite blommor här och jag funderade på om det skulle passa med en pion-buske, men insåg att den skulle ta för stor plats. Svärmor älskade flox, jag kanske borde försöka få tag på en sådan planta.

Och innan jag somnar ikväll, så går jag ut en sväng i trädgården och andas in pion och jasmin!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar