tisdag 4 juni 2019

Högtryck på examenstillställningar!


Ja, nu gäller det att hålla i sig-som alltid i läsårs-slut!  Klassrum och arbetsbord är upp och ner. Eleverna är upp och ner. Jag känner mig som upp och ner.
Men kl 20 i går kväll cyklade jag hem från jobbet, då hade jag skrivit in alla betyg, och nu får det vara som det är. Visst var jag tveksam i en del fall. Och visst saknades fortfarande flera utvärderingar, trots att jag hade sagt dead-line i onsdags. Hur mycket ska man egentligen behöva "curla" sina elever. Om man har letat upp och påmint 3 gånger, och eleven varje gång säger ; -oj, jag har glömt. Då tycker jag faktiskt att dom får skylla sig själva. När det gäller slutbetyget i årskurs nio, då är jag "snällare" men tidigare år, beroende på arbetsinsats, så kan faktiskt en utebliven utvärdering sänka ett betyg. Men jag har inga problem med att förklara de betyg jag satt, ifall någon elev eller förälder skulle få för sig att överklaga mitt beslut.
Egentligen är sista betyg-sättardagen idag vid midnatt, men eftersom vi åker till Borås direkt efter sista lektionen idag, så hade jag inget val.
Det betyder att idag är nästan som en fredag, och nästa vecka är det sommaravslutning.
Nu ska håret rullas på papiljotter och linneblus och byxa packas i resväska så vi är redo för dotterns examen på textilhögskolan i Borås i morgon!
Och vårt hus ska lånas ut till grannarna som behöver låna stolar, bord, glas, porslin, bestick, kyl och frys till sin dotters studentexamen. Det är högtryck på sådana tillställningar nu.
På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar