torsdag 29 november 2018

Och på toppen av varje motgång är utsikten vidunderlig


Någonting nytt väntar alltid på att födas. En saga, ett avslut, en fågelunge, ett steg. Vi är gravida med vidder, ljus och svar. Himlens stjärnor skyddar, broar sträcker ut armar och på toppen av varje motgång är utsikten vidunderlig. Rädslor bär mod i sin famn. Sorg är gravid med kärlek. Varje torsdagskväll kan spricka upp i sol,  för överallt, hela tiden väntar något nytt på att födas.

Sofia Sievertsdotter på Instagram i kväll.

Inte var det direkt sol utomhus i kväll. Det var regnblandad snö, och jag höll på att göra en riktig vurpa med cykeln på hemväg från jobbet.
Men det gick bra, och jag kom hem lagom för att säga hej då till dottern som skulle iväg och träffa en kompis. Maken var på möte, så det blev lilla vovven och jag som tillbringade kvällen i köket. Det är köksvecka på jobbet, och jag bakade morotskakor, passade på att göra en äppelkaka och göra granola.
Vid nio kom alla hem och vi fikade tillsammans framför tv-programmet Strömstedts tillsammans där dom träffade skådespelarparet Marie Richardsson och Jakob Eklund, som varit tillsammans i 33 år. Maken och jag har varit tillsammans i 43 år.
Visst väcker det tankar!


No relationship is all sunshine, but two people can share one umbrella and survive the storm together.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar