söndag 11 november 2018

Sakta vi gå genom stan....

Helgen som gått;
Lördag förmiddag via Barkarby outlet och lite shopping till Södermalm.


Efter kaffe och kardemummabulle med choklad, checkade vi in på hotell NoFo.


Ett mysigt s k boutiqehotell inne på en fin stenlagd gård på Tjärhovsgatan.


Här försåg vi oss med charkbricka och prosecco innan vi gav oss ut på Söders gator. Ut och in i små spännande butiker med inredning och möbler, kläder och böcker.



Nästa stopp på bar Himlen, högst upp i skatteskrapan. Svindlande höjd, som dock kändes bättre efter ett glas champagne!



Kvällens höjdpunkt var middag på restaurang Gondolen. Här har jag länge velat boka bord, och alla mina höga förväntningar infriades. Det visade sig att köksmästaren är bekant med maken, så vi fick extra allt hela kvällen!

Vi sov alldeles fantastiskt gott i sköna sängar och vaknade upp till härlig hotellfrukost. Sen gjorde vi söders kvarter i dagsljus. Det är en vacker stadsdel och i miljöerna vi vandrade kunde jag inte låta bli att tänka på tv-serien  Söderkåkar jag såg som 12-åring.






Kontraster i miljöer blev det sedan, när vi styrde kosan mot Nationalmuseet, där vi stämt träff med son och sonhustru som också var i Stockholm denna helg.  Museet har ju varit stängt i flera år för reparation, och det var en upplevelse att komma dit, så otroligt vackert och smakfullt renoverat!






Efteråt blev det sen lunch/tidig middag på Panefresco innan son och sonhustru skulle på musikal och vi bilade hem till Uppsala igen.

Fars dag idag. Maken med sina fyra barn, äldste sonen som snart är 2-barnsfar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar