onsdag 28 november 2018

Lycka kan vara en ny dammsugarslang!

Strax efter att vi flyttat in i radhuset så skaffade vi en centraldammsugare. Huset består av tre våningar, så vi kände att det skulle vara en smidig lösning. Maken byggde in rören finurligt och nästan osynligt i spaljén som förbinder trapporna mellan de olika våningsplanen.
Det var ca 22 år sedan och nu hade verkligen både munstycket och slangen gjort sitt. Munstycket var uppslitet i metallen och gjorde skrapmärken när man tog bort borsten, som för övrigt var sned och bara "löste ut" på en sida. Slangen gick inte att dra hur som helst, då den vek sig i skarpa veck som stoppade upp hela sugprocessen. Det har faktiskt varit en pärs att dammsuga de sista året.
Men nu har maken köpt en ny slang och ett nytt munstycke. och idag gick dammsugningen som en dans. Det var till och med nästan roligt!!
Med den påföljd att hela huset blev städat OCH adventspyntat! Lite tidigt kan tyckas, men jag har i alla fall inte tänt några stjärnor eller julstakar, det gör jag inte förrän på lördag! Jag tycker det är väldigt mysigt när huset är iordningställt till advent, det blir ombonat och hemtrevligt, och ännu bättre blir det imorgon när yngsta dottern och lilla vovven kommer hem för en långhelg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar